Sari la conținut


CĂtre omuleȚii din oraȘ, cei cu o mie de gÂnduri pe minut

Sper că nu te opresc din ceva important. Iar dacă te opresc, poate că e mai bine așa. Poate că avem nevoie de o pauză. Și eu, și tu. Ca uite așa e viața. Ne trezim dimineața cu un mesaj super-ultra-mega-urgent și ajungem să dăm mailuri importante-imposibil-de-ignorat și rămânem în priză toată ziua. Iar minutele devin ore și orele devin zile și uităm de noi, uităm sa luăm o pauză cât de mică. Uităm să ne întindem picioarele. Să ascultăm liniștea. Să mirosim niște aluat, preferabil cu maia.

Parcă așteptăm să ne pună cineva piedică, să ne oprim. Sau să ne ordone să hibernăm. Poate să plănuiască o vacanță pentru noi? Ar fi frumos, dar nu o să se întâmple.

Uite, daca așteptai un semn, un îndemn, ia-l ca atare. Un semn apărut aleatoriu în viața ta. Ca alveolele.

IA-ȚI UN MOMENT

alveola
microbrutăria de la ușa ta

ECHIPA

Echipa este într-o continuă creștere. Căutăm oameni cu și fără experiență, pasionați de brutărie și panificație, autodidacți, dornici să se dezvolte permanent și mereu curioși. Dacă te regăsești în descriere trimite un e-mail la [email protected] cu un mesaj în care ne spui de ce ești omul potrivit și atașezi CV-ul tău.

LIVIU TUDORAN

PITAR șEF

Cum se face maiaua?

De ce produse cu maia?

Motive pentru care trebuie să consumăm produse cu maia 

Ce este maiaua?

În cultura dintr-un borcan cu maia avem drojdie sălbatică și bacterie de acid lactic. Bacteria este responsabila de acidul care afecteaza aluatul si transformă gustul, valoarea nutritională și cât de digestibil este produsul.

Concentrație mică gluten

Produsele cu maia pot să fie potrivite pentru cei care au o sensibilitate la gluten. Prin procesul de dospire indelungat la rece, bacteria naturală descompune glutenul până la valori foarte mici. Se evită senzația de balonare.

Dezvoltă flora intestinală

Este un prebiotic care hrăneste bacteriile benefice din corpul nostru. Fermentația naturală facilitează o schimbare a făinii, care transformă produsele și rezultă într-un nivel crescut de nutrienți hrănitori.

CRACKERS PE BUNE

Crackers artizanali cu maia din făină ecologică cu aport de fibre, vitamine și minerale. Un nib plin de semințe pentru când ai nevoie de energie. Cu maia pentru extra aromă si digerabilitate imbunătățită.