Sari la conținut


CĂtre omuleȚii din oraȘ, cei cu o mie de gÂnduri pe minut

Sper că nu te opresc din ceva important. Iar dacă te opresc, poate că e mai bine așa. Poate că avem nevoie de o pauză. Și eu, și tu. Ca uite așa e viața. Ne trezim dimineața cu un mesaj super-ultra-mega-urgent și ajungem să dăm mailuri importante-imposibil-de-ignorat și rămânem în priză toată ziua. Iar minutele devin ore și orele devin zile și uităm de noi, uităm sa luăm o pauză cât de mică. Uităm să ne întindem picioarele. Să ascultăm liniștea. Să mirosim o pâine, preferabil cu maia.

Parcă așteptăm să ne pună cineva piedică, să ne oprim. Sau să ne ordone să hibernăm. Poate să plănuiască o vacanță pentru noi? Ar fi frumos, dar nu o să se întâmple.

Uite, daca așteptai un semn, un îndemn, ia-l ca atare. Un semn apărut aleatoriu în viața ta. Așa cum apar alveolele într-un miez pufos. Mici pauze răzlețe, ascunse în interiorul unei cruste.

IA-ȚI UN MOMENT

alveola
microbrutăria comunității tale

ECHIPA

Echipa este într-o continuă creștere. Căutăm oameni cu și fără experiență, pasionați de brutărie și panificație, autodidacți, dornici să se dezvolte permanent și mereu curioși. Dacă te regăsești în descriere trimite un e-mail la [email protected] cu un mesaj în care ne spui de ce ești omul potrivit și atașezi CV-ul tău.

LIVIU TUDORAN

PITAR șEF

Cum se face o pâine cu maia?

De ce pâinea cu maia?

Motive pentru care trebuie să consumăm pâinea cu maia 

Ce este maiaua?

În cultura dintr-un borcan cu maia avem drojdie sălbatică și bacterie de acid lactic. Bacteria este responsabila de acidul care afecteaza aluatul si transformă gustul, valoarea nutritională și cât de digestibilă este pâinea.

Concentrație mică gluten

Pâinea cu maia poate să fie potrivită pentru cei care au o sensibilitate la gluten. Prin procesul de dospire indelungat la rece, bacteria naturală descompune glutenul până la valori foarte mici. Se evită senzația de balonare

Dezvoltă flora intestinală

Este un prebiotic care hrăneste bacteriile benefice din corpul nostru. Fermentația naturală facilitează o schimbare a făinii, care transformă pâinea și rezultă într-un nivel crescut de nutrienți hrănitori.

PÂINE ADEVĂRATĂ

Este gustul pâinii din strămoși, când produsele bune nu se faceau pe repede-nainte. Când tăranul știa totul despre grăul lui, despre făina și ce punea într-o pâine. Senzația de altădată când muști dintr-o pâine adevarată nu poate fi egalată de nimic.